Friday, 19 October 2018

VR Run In The Sun


Tema yang Any Race bawa kali ni buat sis terbayang Hawaii je. Tak beragak ko kan... Duduk kat kampung terbayang Hawaii. Laut terdekat pun still kategori jauh dari tempat sis.


Larian yang ni pun hujung-hujung bulan sangat dah baru dapat menghabiskannnya. Hazab! Yang penting selesai tidak burn ye. Dan medalnya sangat rare. Haaa


T-shirtnya warna oren striking. 5 batu orang boleh nampak ni. Bukan warna sis, tapi design t-shirt yang menarik.

My Own Bakes


Calling all sweet tooth like me! Ni ha ada tempat makan kek yang best ni. My Own Bakes yang letaknya di Eight Kinrara Puchong. Everyday buka tau. 10 pagi hingga 10 malam kecuali Ahad buka dari 12 tengahari sampai 8 malam je.


Suasana dalam dia selesa sangat. Santai je. Masa kami datang tu tak ramai orang. Bukan peak hour kot.


Di sini banyak pilihan kek dan pelbagai jenis minuman. Ahhh senang kata korang pilih aje la ikut kesesuaian tekak.


Untuk saya sendiri, saya pilih pandan gula melaka kek. My JJCM partner pulak pilik scone set dengan americano.


Ohhh cookies ni dapat masa order coffee. Harga kek-kek di sini affordable dan keknya pun sedap! Must try siapa yang tengah mencari tempat-tempat untuk hilangkan craving makan kek.

Sunday, 14 October 2018

VR Run For A Better Malaysia 2018


Proudly mendaftar untuk larian ni mendaftar di bawah anjuran Running Station. Larian sejauh 50.9KM kolektif ye. Sempena hari piliharaya 9 Mei 2018


Tapi sis tak ambik t-shirt dia. Tak berkenan pulak dengan designnya. Berkenan dengan medalnya je. Berjaya menyelesaikan larian di saat-saat akhir bulan okey. Medalnya agak cepat penghantarannya. Bravo!


Cantik dan ceria sangat medalnya. Bentuk belon panas. Warna bendera Malaysia. Berat boleh tahan juga. Padu.

Tuesday, 9 October 2018

VR Danang International Marathon Warm Up 2018


Bersempena dengan Danang Intenational Marathon. 42Race menganjurkan virtual run warm up dengan kerjasama Manulife. Sis ambik 5KM je. Macam biasa kita dapat E-bib.



Kena selesaikan larian dalam satu run, sis berjaya menamatkannya dengan jayanya. Bukan buat kerja last minit. Serik okey.

Medalnya tiba seminggu lepas larian. Fierce okey. Warna gold dengan naga sebagai karektor utama


Dan bahagian belakang medal ada gambar menunjukkan mercu tanda Danang, Vietnam. Sis belum sampai lagi ke Danang. Macam menarik pula. Okey, masuk wish list la.

Thursday, 4 October 2018

VR Be More Human Race


VR bersama Reebok under 42Race ni yang menariknya sebab ada 3 set. Saya ambik bundle terus instead of satu stage je. Yuran penyertaan RM89.90. Ada level Warm up, Speed Up & Level Up. Saya pilih kategori Beginner je. 3KM/4KM/5KM. 



First stage adalah level warm up. Time bulan puasa ko. Mujur ambik 3 KM je. Berjaya menyelesaikannya pada 18/5/2018 hari kedua puasa. Serius tak larat dengan kaki sakit tak hilang-hilang, jalan je dan submit terus.


Tak sabar nak tunggu medal. Kalau ikutkan VR yang lepas-lepas, 42Race sangat cepat pos medal. As expected, seminggu lepas submit result medal pun sampai. 

depan
belakang

Level seterusnya adalah Speed Up. kalau Warm Up masa bulan puasa, Speed Up masa minggu raya pulak. 




Nasib baik dah hujung cuti, dah kurang makan makanan yang best-best boleh la nak lari-lari manja.


Medal Speed Up tiba lepas 5 hari menamatkan larian ni. Memang pantas penganjur. Tu yang selalu teruja sangat join under 42Race.


Dan yang terakhir dalam siri ini ialah Level Up. 5KM jer uols. Tamat juga siri Be More Human Race. Itu pun hujung-hujung hari dapat menghabiskannya. Kalau tak, tak pasal burn. 


Well, medal yang dinanti tiba seminggu lepas menamatkan. Apa yang menarik ialah siapa yang ambik 3 siri sekaligus akan dapat Finisher T-shirt percuma dari Reebok! Termasuk la saya.

tshirt-depan
belakang t-shirt

Since semua siri dah lengkap makanya jom cantumkan medal. Tadaaaa


Saturday, 29 September 2018

VR Friendship 2018


Addictive to 42Race!!!! Kali ni Friendship virtual run pulak. Dah serik aritu ambik 10km, kali ni insaf ambik 5km je. No E-Bib tetap sama ye. Tu nombor keahlian 42Race saya.


Larian ni saya berjaya tamatkan di hari terakhir bulan Julai. Itu pun berlari di gym. Kalau tak sempat memang burn gitu aje.


Next weeknya medal pun tiba. Cute kan? Cookies and milk berpisah tiada. Gitu la katanya dengan friendship. As usual dapat poskad juga.  

Monday, 24 September 2018

VR World Cup Russia 2018


Kita ni tak minat bola. Apa pun pasal bola tak faham aje. Tapi daftar juga VR under Move On ni. Tiada choice jarak. Satu kategori je iaitu 5 KM. Me, pilih medal je. Tak mau t-shirt.


Berjaya menamatkan run ni masa musim raya. Musim raya serentak dengan musim piala dunia ye. Tunggu medal la pula kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...