Thursday, 21 June 2018

VR Wesak Day 2018


Virtual Run di bawah 42Race bertema Wesak Day. Larian cuma 3 KM sahaja. Syukurlah. Bulan puasa uolls. Pendaftaran percuma. Macam biasa kita akan dapat E-Bib. 



Settled on hari ke 12 puasa. Dah seminggu lebih masa ni tak walking ke slow running ke. Bagi kaki rehat. Btw, tak de medal ye. Dapat E-Badge.

Saturday, 16 June 2018

VR Guardian Union 2018


Kali ni VR under UltraVRunner. Free je pendaftaran tapi kena run and submit dalam satu larian je iaitu 7km. Apa yang special tentang Guardian Union Run ni ialah runner akan terima code yang boleh digunakan untuk engraving nama pada medal larian I Care Run 2018. Code tu dicetak pada e-bib.


Once submit running result, penganjur akan emailkan kita dengan e-certificate dan lets ready for I Care Run 2018 pulak.


Monday, 11 June 2018

VR Talk To My Hand 2018


Kali ni mendaftar virtual run under Beestorm pulak. Macam biasa kena buat akaun dulu di laman web dia orang. Tengok gambar medal dia teringat Iron Man pulak. By the way cabarannya memang 50KM dalam tempoh sebulan dari 1 April 2018 hingga 30 April 2018. Settle pendaftaran dan bayaran kita akan terima E-Bib. Boleh download dari akaun kita di laman web Beestorm.

E-Bib

Dalam nak completekan Talk To My Hand ni 2 kali Strava buat hal. Sekali terus tetiba hilang, kali ke dua dah tekan on, after 4 km baru sedar dia tak gerak pun. Adesssss. Apa pun yang penting berjaya selesaikan juga.


Yang dinanti-nantikan. Medal dan t-shirt Talk To My Hand 50km. Akhirnya sampai jua setelah delay akibat cuti panjang (pilihanraya).


Yang paling unik tentang medal ni ialah dia ada lampu led. So kalau tetiba black out ke boleh la guna medal ni



T-shirt dia ala military pulak. Warna ijau tu pun memang hijau askar tu la. Siap ada corak camouflage dekat bahu.

Wednesday, 6 June 2018

VR Mother's Day 2018


Banyak juga VR yang saya daftar under 42 Race ni.Medal bagi setiap race comel-comel dan selain yuran pendaftarannya murah. RM29.90 je untuk setiap run (E-Bib dan medal sahaja) termasuklah untuk VR Mother's Day.


Since 42Race ni run dia kebanyakkannya kena submit dalam satu run, makanya saya ambil 5KM je. Masa ni rasa macam tak mampu je nak run/walk 10KM dalam satu run.



Once completed dan submit keputusan run, badge kita akan bertukar warna jadi warna medal. Asalnya masa daftar badge tu hitam putih je. Yang best dengan 42Race ni cepat dia orang hantar medal. 

butterfly kecil tu boleh goyang-goyang macam key chain

Friday, 1 June 2018

VR Bye Bye Bacteria 2018


Haluuu..virtual run lagi. Kali ni under 139BPM. Yang ni tak perlu buat akaun di laman web dia. Pergi je dekat FB Page 139BPM lepas tu klik link yang disediakan dan buat pendaftaran. Once dah daftar, mereka akan email E-Bib. VR ni berlangsung selama sebulan dari 16 April 2018 hingga 15 Mei 2018 untuk 30KM.


First day run untuk BBB ni Apps Strava kaput. Adess..tinggal 200M lagi nak sampai 7 KM! Geram betul. Yang penting berjaya juga habiskan semua 30KM. Tshirt dan medal untuk larian ni cute sangat. Lagi pulak part tengah-tengah (bahagian gambar bakteria) medal boleh pusing-pusing.

medal & t-shirt

Sunday, 27 May 2018

VR Panda 2018


Sekali lagi mendaftar virtual run di bawah 42ace.Kali ni Panda Run. Ala comey-comey. Terpikat nak join sebab medal dia. Penyertaannya RM29.90 sahaja. Saya ambil kategori 5KM sebab penganjur hanya bagi masa 3 hari sahaja dan mesti complete dalam satu larian sahaja. Once siap daftar, kita akan terima E-Bib untuk rujukan.


Once larian dah complete boleh la kita submit dan badge kita pun bertukar warna menunjukkan kita dah selesai task. Email juga akan dihantar mengesahkan rekod larian diterima.
Then just tunggu SMS dari penganjur menyatakan medal dalam proses penghantaran. Cepat juga dari tarikh settle larian dan ke tarikh terima medal. Comel tak? Lanyard dia satu side corak panda satu side corak buluh. Medal ni pun boleh gerak-gerak di bahagian tengah. Umpama panda tu main buai pulak.

Tuesday, 22 May 2018

Badi'ah Hotel, BSB


Masa kami ke Brunei hari tu, kami tinggal di Badi'ah Hotel. Hotel ini menjadi pilihan ramai pelancong melihatkan pada tag Trip Advidor yang ada. Ni alamatnya


Badi'ah Complex 
Mile 1 1/4, Jalan Tutong 
Bandar Seri Begawan
Brunei-Muara 
BA1712, Brunei Darussalam

+673 222 2888





Hotel ni walking distance dengan Masjid Sultan Omar 'Ali Sharifuddien. Dan juga walking distance ke My town Eating House. Ada beberapa supermarket berdekatan dengan hotel untuk beli apa-apa keperluan. Di seberang jalan (main road) hotel letaknya RIPAS (Raja Isteri Pengiran Anak Saleha Hospital). Malam pertama stay hotel punya la pelik apa ke hal asyik bunyi siren, rupanya ambulan nak ke RIPAS. 


Bahagian receptionist sangat helpful, kami juga diberikan dengan map tempat-tempat menarik di sini untuk panduan. Mudah urusan kami.  


Walaupun hotel ni ada restoren dan cafe, tapi kami langsung tak pernah masuk cuma Ella ada minta buat room delivery nak makan salted egg chicken. Sedap uols! Bilik kami juga luas dan harga yang sangat berpatutan. RM670 untuk 4 hari 3 malam.


So, siapa yang rasa nak ke Brunei dan masih tercari-cari tempat tinggal boleh la try hotel ni. 

Thursday, 17 May 2018

VR World Challenge 2018 : Malaysia


Next VR saya daftar under Move On. World Challenge Series 1st Run Malaysia. Terpikat sangat dengan design baju dan medalnya. Macam atlet pulak. Daftar 20km je takut tak terkejar nanti since masa yang diperuntukkan hanya dua minggu je dari 21 April hingga 4 May 2018. Yang mudahnya VR under Move-On ni ada aplikasinya sendiri. So,tak perlu nak printscreen dari aplikasi lain.


Berjaya selesaikan task dengan 3 larian dan waiting game pun bermula menunggu t-shirt dan medal. Medal & t-shirt saya terima beberapa hari lepas pilihanraya,dan rasa macam wow patriotik sangat. Design baju memang cantik. Medal pun lawa sangat.

lanyard warna bendera Malaysia dan batik, bahagian depan t-shirt
belakang t-shirt

Saturday, 12 May 2018

Raub Run Challenge 2018


Saat pergi mendaftar untuk Raub Run Challenge 2018 di Majlis Daerah Raub gagah la konon untuk 10KM walaupun akak petugas yang buat resit tu tanya dua kali untuk kepastian or tak yakin dengan iols tak tau la yang mana satu.

Lagi pulak masa tu tengok gambar medal yang sangat la cute bentuk bangunan Majlis Daerah Raub. Ye la, anjuran pun oleh Kelab Sukan Majlis Daerah Raub kan.


Tak lama tu keluar pulak gambar t-shirt untuk dua-dua kategori. Haish kemain lawa uols. Lagila berkobar-kobar nak berlari dekat tempat sendiri. Asyik pergi tempat orang je kan


Tapi bila route laluan untuk run ni di keluarkan penganjur, hadessss. Nak kena mendaki bukit kat Taman Lee Man uols a.k.a lidah melayu sebut Taman Leman. Atau versi omputihnya Leeman Park.


Sehari sebelum run sis pun pergi MDR untuk ambil race kit. Dapat nombor je uols. T-shirt ambil pagi run sebab ada masalah cuti lepas pilihanraya sebabkan masalah penghantaran t-shirt.


Well, pagi-pagi ke kaunter MDR dulu nak ambil t-shirt. Memang lawa la warna dan designnya seperti dalam gambar. By 6.50 pagi pengacara dah panggil untuk warm up dan peserta 10KM berlepas pukul 7.08 pagi lebih kurang la. Peserta tak ramai yang datang maybe masih bercuti pilihanraya.

awek sebelah ni dapat no 5 kalau tak silap la

So, sampai la juga iols within COT. Seperti yang dijangka tempat paling hazab ialah bukit Taman Lee Man. Selama ni bergerak dalam Raub naik kereta, ni berlari tak tau berapa kali bukit daaa. Terngiang-ngiang je kat cuping telinga ni lagu nyanyian Ning Baizura, Jacklyn Victor & Shila Hamzah "Seribu Sesalan". Insof rasa.


By the way tahniah diucapkan pada pihak penganjur, Majlis Daerah Raub. Walaupun kali pertama anjurkan larian, everything berjalan lancar. Pelepasan peserta within time, petugas jaga check point hampir di setiap 500 meter, sangat helpful dengan peserta dan bantu jaga lalulintas/tahan kereta. Water station ada 3 (untuk 10KM), polis trafik kawal di simpang empat main road. Medal besar dan unik (gambar bangunan MDR sendiri), design baju cantik, hadiah cabutan bertuah kemain banyak. Huntungla sape yang dapat basikal tu. Next time boleh la join lagi.

medal bentuk bangunan MDR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...