Wednesday, 15 August 2018

VR Sushi 2018


Again under 42Race. Pendaftaran percuma makanya cabaran 3KM sahaja. Jatuh pada hari raya uols.


Ingatkan burn aje dah run yang ni sebab macam tak yakin je boleh menyelit nak walking for 3KM masa raya. Dapat juga. 

SO CUTE!!

Monday, 13 August 2018

The Third Letter


Sis tak lupakan aktiviti jimbaan cari makan sis. apalagi dengan travel partner sis. Ella. JJCM lepas tu bergambar-gambar. Hobi katanya. Kali ni kami ke The Third Letter. Cafe Hipster yang terletak di Bukit Jelutong Shah Alam. Landmarknya ialah di sebelah Balai Bomba.


Cafe ni interiornya ala-ala raw gitu. Macam rumah tak siap cat bak kata Ella. Dan ambik order di kaunter ye. Taknye datang ke meja nak ambik order. Cuma part yang kurengnya, kad menu dia orang ni kurang gambar, so bila tanya macam mana rupa food jenis A, staffnya having difficulty to explain.


Lets tengok apa yang sis berdua order. Ella pilih air nama Mean Green. Minuman kesihatan gitu, dan sis sendiri pilih Citrus Trio. Kiranya ada 3 jenis limau. Air masak disediakan percuma. Boleh ambil sendiri.

Citrus Trio & Mean Green

Then food kami pulak ialah Lamb Baked Eggs untuk Ella dan saya sendiri pilih Butter Fish. Nyum-nyum.

Butter Fish
Lamb Baked Eggs

Sedap ye makanan dia orang. Dah sudah makan terliur pulak tengok orang order toasted. Order jugak la kami. Kongsi je.


Dia orang pun ada jual kek ye untuk desserts. Nama-nama kek fuhh kemain lagi rare. Tapi sis tak terliur so idak la mencuba.


Cafe ni agak luas dan kawasan parking sangat selesa. Boleh duduk di dalam cafe atau pun di luar. So siapa yang nak mencuba tempat baru untuk makan-makan boleh lah ke sini.

Friday, 10 August 2018

VR Coffee Run 2018


VR Coffe Run adalah yang pertama saya daftar dengan Any Race. Larian sejauh 20KM perlu disudahkan dalam bulan Jun 2018. Bulan puasa uols. Penganjur sertakan E-Bib untuk rujukan kita.


Once selesai larian, bolehlah upload result di laman web Any Race. Jangan lupa nombor E-Bib. Now, masa untuk menunggu ganjaran.

boleh tahan besar medal
depan t-shirt
belakang t-shirt

Sunday, 5 August 2018

VR Never Say Never 2018


Haruslah iols mendaftar dengan My C'mon Run ni sebab medalnya cute. My Come On Run ada website sendiri. So mudah je nak mendaftar VR under MCOR ni. Untuk Never Say Never Run ni run hanya untuk 12KM je dalam tempoh sebulan, bulan Jun. Ceria betul E-bib dia.


Me lari hari sabtu. Mujur la cuaca ala-ala nak hujan and ada time renyai sikit. Lagi pulak sejuk sebab semalaman dah hujan. Memang best nak walking. Running? Tak larat. Puasa la.


Dalam pada menunggu medal dengan t-shirt tu baru iols perasan, tersenarai di Hall of Fame Never Say Never! Peserta No. 2 paling pantas selesaikan task. Tak sangka uols. By the way, penganjur juga bagi free key-chain yang cute tau selain dapat medal dan t-shirt.

depan t-shirt
belakang t-shirt

Shah Alam Breakfast Run 2018


Me and geng iols since matriks, Maler mendaftar berjemaah untuk Shah Alam Breakfast Run 2018. Bukan apa, sebab dekat rumah adik iols, plus tempat mula pun senang nak cari ye. Di Stadium Melawati.

Larian start pukul 7 pagi so iols keluar rumah dalam 6.15 pagi macam tu. By 6.40 pagi dh settle parking kereta. Elok aje sampai tak lama lepas tu sesi warm up senam seni pun mula dengan lagu zapin.

Settle warm up yang masuk kategori 10km terus je ke tempat permulaan. Oh ye, ada kategori 5km dan jugak 2.5km Color Run untuk kanak-kanak.

see...membawang dari mula

Me and Maler berlari 3km je. 7km lagi membawang dengan jayanya hahahha maklumla lama tak membawang secara live. Selalunya dalam whatsapp grup aje.


Run ni juga dengan kerjasama Mc D and Milo so dah 10km ko try turunkan berat, makanya kita makan Mc D and minum milo. Kau rase?



Tuesday, 31 July 2018

VR The Ketupat Dash 2018


VR under Bee Storm untuk 15KM. Masa nak start larian ni rasa badan dah susut sikit plus masa bulan puasa, siap contact admin Bee Storm minta tukar saiz baju. Kecil satu size. Yahooooo. Macam biasa kita akan terima E-Bib. 


Actually tempoh larian mula dari 15 Mei hingga 14 Jun 2018. Tapi dalam pada puasa dan sebenarnya walking je tu, habiskan juga before masuk bulan Jun, boleh start VR lain pula. Submitted on 1 Jun 2018. Tunggu medal dan t-shirt la pula.

depan t-shirt
belakang t-shirt
gambar ketupat kat belakang t-shirt. Ketupat Dash kan
medal

Sunday, 29 July 2018

Salon de Chocolate


Lama sis tak buat entri pasal tempat makan. Bukannya sis berlari je sampai tak makan. Nampak sangat tipunya. Harusla sis tetap kuat makan hingga body sis pun dikecam orang lulz.

Okey geng, mana-mana yang tinggal di Kuantan or yang jalan-jalan or meeting di Kuantan macam sis la kan, rasa-rasa nak makan desserts ala-ala hipster. Boleh la ke East Cost Mall dan ke  Salon de Chocolate yang terletak di tingkat 2.

Range harga memang hipster la dan banyak pilihan manisan yang berasaskan coklat. Tengok nama kedai la kan. Yang sejuk, yang berasap, yang made to order semua ada. Well since sis pergi bertiga dengan kawan-kawan sis haruslah tiga jenis yang berbeza.

Okey dalam gambar ni ada blueberry pancakes, tiga layer tau so memang kenyang la makan ni. Ada chocolate hazelnut waffle dan ada halfmoon waffle. Lebih kurang gitu la namanya.

Part yang paling best kita boleh pilih jenis coklatnya. Dark chocolate, milk chocolate atau white chocolate. Sis punya yang halfmoon, so sis pilih dark chocolate dan white chocolate. Bimbang white chocolate tu manis sangat tu yang gengkan dengan dark chocolate. Rupanya tak terlampau-lampau manis. Memang sedap. Dengan waffle tu yang gebu makan pulak dengan dua jenis sos coklat. Sedapnya wey. Dah la tak lokek pun letak sos coklat tu. Eh yang milk chocolate pun sedap tau. So yang sweet tooth tu boleh la cuba ye. Jangan makan selalu la. Kesihatan kena la jaga okey? 

Thursday, 26 July 2018

VR Hari Raya 2018


Haish. 42Race ni memang buat tema best-best untuk VR dia. Yang ni tema hari raya. Macam biasa dah daftar dapat E-Bib.


Since VR hari raya haruslah tempoh masanya masa minggu raya. Ko pun dah pulun lemang, laksam, satey, roti jala bagai. Inilah masanya untuk bakar semua lemak-lemak.


Mujurlah berjaya menamatkannya walaupun tak berapa nak berlari. Lama tinggal uols. Cuti raya katanya. Sis tazaba nak tunggu medal. Selain medal dapat poskad jugak.

Saturday, 21 July 2018

VR 21 Days Challenge June 2018 : Gemini


Gigih ko daftar 50KM  masa pertengahan bulan puasa membawa ke raya? Kerasukan apa? Nyesal tak sudah. Under 42 Race sekali lagi (haish napelah asyik keluarkan tema yang best-best?) 


Dan akhirnya berjaya menggenapkan 50KM pada 6 Syawal. Alhamdulillah sedar diri selepas melantak macam-macam menu raya macam naga.


And now time menunggu medalnya pula! Suka sangat lanyard dia. Cantik! #bestofbothworld okey! Selain medal dapat poskad yang tertera kata-kata motivasi dari Michael Kwok. Salah seorang peserta jugak.

depan
belakang
poskad
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...